×

Kalibrace montážních a kontrolních nástrojů

Pravidelná kalibrace krouticího momentu zajišťuje reprodukovatelnou přesnost přípravků a nástrojů používaných ve výrobě při utahování šroubů a kontrole kvality šroubových spojů. Naše zkušební stolice spolu s kvalifikovaným personálem zajišťují plnou účinnost a výkonnost utahovacích nástrojů a nářadí.

     


Provádíme kalibraci/kalibraci a nastavení utahovacích a zkušebních nástrojů v souladu s normami PN/ISO/DIN s možností návštěvy u zákazníka. Naše služby zahrnují mimo jiné řízené EC nářadí, momentové klíče, elektronické klíče a montážní šroubováky v rozsahu 0,01 - 5000 Nm. Disponujeme profesionální, mobilní zkušební stolicí FTY od společnosti SCS - pracovními standardy jsou dynamické snímače s hydraulickými brzdami a statický snímač spolu se simulátory kloubů pro impulsní testování nástrojů. Ostatní kalibrace se provádějí pomocí měřidel se stacionárními a rotačními snímači. Ke každé zkoušce jsou vydávány certifikáty s výsledky měření a rozdělením relativní nejistoty.



Spolupracujeme s akreditovanými laboratořemi při kalibraci měřicích nástrojů, jako jsou momentoměry a analyzátory dat, stacionární a rotační (dynamické) snímače krouticího momentu a úhlu (v rozsahu 0,01 - 5000 Nm), snímače určené k měření nýtovací síly a záběru nýtovací matice, simulátory šroubových spojů, terče pro měření tlakové/napěťové síly, tenzometrické snímače tlaku atd. Poskytujeme kalibrační služby pro zařízení od většiny výrobců dostupných na trhu, což je v každém případě potvrzeno certifikátem v souladu s platnými normami.





Mobilní laboratoř DAkkS akreditovaná podle normy DIN EN ISO/IEC 17025 pro měření krouticího momentu a úhlu umož�?uje kalibraci zkušebních/kalibračních stojanů na nářadí, veškerého utahovacího nářadí, ručních momentových klíčů a snímačů krouticího momentu včetně simulátorů kloubů v rozsahu 0,1 - 5000 Nm. Kalibrační služba se provádí na místě v souladu s aktuálně platnými normami PN/ISO/DIN a VDI/VDE.  To má za následek eliminaci doby znehybnění výrobního nářadí u zákazníka, čímž vznikají zbytečné náklady spojené s odstávkami linky a balením a přepravou nářadí.

Nabízíme odborné znalosti a praktické dovednosti v rámci našich školení a poradenských služeb. Školení a semináře přizpůsobené cílovým uživatelům (např. operátorům, inženýrům/plánovačům, pracovníkům kvality nebo údržby) vám pomohou vyhnout se dlouhým odstávkám, chybám v provozu a prodloužit životnost příslušného systému a zajistit správné procesy. Po absolvování každého školení obdržíte osvědčení o kvalifikaci.



Další materiály:

            SCS prezentacja Wózek FTY PL    SCS ulotka Laboratorium PL      SCS ulotka Wózki pomiarowe PL 

 

Filmy: